Till grytan serverades pasta.
Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
2 fläskfiléer
250 g champinjoner
150 g sockerärter
3 salladslökar
150 g färskost med vitlök och örter
3 msk kalvfond
5 dl grädde
grovmalen svartpeppar
salt
Garnering:
finhackad persilja
Gör så här:
Ansa och skär fläskfilén i 1 cm skivor.
Skär salladslöken och champinjonerna i skivor.
Stek köttet i smör i en panna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en gratängform. Fräs löken, champinjonerna och sockerärtorna och lägg dem sedan över köttet. Klicka färskosten över köttet.
Vispa ihop grädden och kalvfonden och häll såsen över köttet. Sätt in i ugnen på 200 grader tills köttet är genomstekt. Ta ut ur ugnen och strö över persiljan. Servera pasta till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar