Igår åt vi kräftor och till dem gjorde jag en kantarellpaj med ost och salladslök.
Jag använde en ost som hette Vesterhavsost, en jättegod lagrad ost.
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
lite salt
Fyllning:
3 ägg
2 ½ dl grädde
200 g riven lagrad ost
2 salladslökar
peppar
salt
300 g kantareller
några kantareller till garnering
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg i en matberedare eller för hand.
Lägg degen i plastfolie och låt vila svalt i 30 minuter. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och grädda i ca 15 minuter i 200 grader. Skär salladslöken i skivor. Stek kantarellerna och salladslöken i en stekpanna och krydda med lite salt.
Vispa ihop äggen och grädden. Blanda ner den rivna osten. Lägg kantarellerna och löken i pajskalet ( spara några till garnering). Häll över ost och äggblandningen. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar