Jag hade gräddädelost kvar från julen som jag behövde göra något med. Hade även en bit oxfilé i frysen. Resultatet blev en pasta med oxfilé och ädelostsås.
Ingredienser:
400 g okokt pasta
400 g oxfilé
1 gul lök
250 g färska champinjoner
2 msk kalvfond
5 dl grädde
100 g gräddädelost
salt
peppar
Garnering:
persilja
Gör så här:
Putsa och skär oxfilén i strimlor. Stek köttet hastigt i en panna. Krydda med salt och peppar. Ställ köttet åt sidan medans du gör såsen.
Skala och finhacka löken och skiva champinjonerna. Fräs löken och champinjonerna i smör och häll i kalvfond och grädde. Smula ner osten i såsen. Låt koka ihop. Koka pastan i saltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag.
Lägg i köttet och skyn i såsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med den nykokta pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar