Det är något visst med doften av julköttbullarna som sprider sig i köket.
Jag brukar alltid ha lite kryddpeppar i mina julköttbullar, men denna gången hade jag även lite flytande honung i.
Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg
3 ½ msk ströbröd
1 dl grädde
1 tsk mald kryddpeppar
2 krm vitpeppar
1 ½ tsk salt
1 msk flytande honung
Gör så här:
Skala och riv löken. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna.
Låt gärna köttbullesmeten stå en lite stund, så att ströbrödet kan svälla.
Forma små köttbullar med händerna.
Koka upp vatten i en gryta, vrid ner värmen och lägg i köttbullarna och låt sjuda tills de flyter upp till ytan. Tag upp dem en hålslev och stek dem sedan klara i en stekpanna.
Jag sjuder köttbullarna innan för då blir de lättare att steka.
Recept på nätet i all ära, men jag gillar kokböcker i bokform och mitt senaste inköp är Tinas helg.
Visst är det mysigt att sätta sig och i soffan och bläddra i en bra kokbok?
Imorgon är det 1:a advent och då dukas det upp ett litet mini julbord, glögg och pepparkakor hemma hos oss.
Sill i olika smaker hör julen till. Nedan får du lite tips på olika sillsorter som du kan lägga in. Klicka på namnet på sillen nedanför bilden för att komma till de olika recepten.
Jag har planterat lite mer till advent. Den fina julrosen fick jag av mina systrar <3.
Jag satte den i en cylindervas och fyllde den med mossa runt om.
Det blev röda ljus i adventsstaken i år och jag la i en ljusslinga i mossan.
Satte även några hyacinter i små krukor och la lite mossa runt om.
Pastalåda går fort att laga och är gott att ta med som matlåda dagen efter om det blir något över. Jag hade skinka, fetaost och spenat i, men det är också gott med kassler, bacon, broccoli eller cocktailtomater. Jag hade en mild ost i, men vill du ha lite mer smak på osten så använder du en starkare ost.
Ingredienser:
Till 6 personer:
400 g pasta (okokt)
400 g skinka
100 g färsk bladspenat
150 g feta ost
5 ägg
4 dl mjölk
2 dl grädde
2 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Grovhacka spenaten. Koka pastan och låt den rinna av.
Strimla skinkan, riv osten och tärna fetaosten.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, vitlök och smaka av med salt och peppar.
Rör ner pasta, skinka, fetaost och spenat i äggsmeten.
Häll smeten i en smord ugnssäker form. Strö över den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 25-30 min.