Tidigt i morgon så åker jag på utbildningsresa med jobbet.
Jag är borta i en vecka och besök i Wien och Bratislava står på programmet.
Datorn kommer att få stanna hemma, men jag har schemalagt några inlägg så det kommer inte att blir helt stiltje på bloggen under den kommande veckan. Jag kommer att uppdatera med bilder sen.
Har länge tänkt köpa en glasbehållare med kran, som jag kommer att fylla med tex en iskall pink lemonade. Hittade en i mataffären i lagom storlek. Här kommer en bild på den.
lördag 30 maj 2015
fredag 29 maj 2015
Toast Skagen cocktail
Jag köpte ett fantastisk gott surdegsbröd med solrosfrön och pumpakärnor i.
Gjorde en toast skagen cocktail, stekte det goda brödet i smör och kryddade med salt och persillade.
Ingredienser:
Gjorde en toast skagen cocktail, stekte det goda brödet i smör och kryddade med salt och persillade.
Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
3 skivor av surdegsbröd
300 g skalade räkor + några till garnering2 msk finhackad färsk dill
1 dl majonäs
1 ½ dl creme fraiche
1 tsk citronsaft
salt
vitpeppar
lite cayennepeppar
Garnering:
sallad
räkor
dill
finhackad rödlök
citron
och servera gärna lite grönt till.
Gör så här:
Grovhacka räkorna men spara några till garnering. Finhacka dillen.
Blanda ihop majonäs, creme fraiche, citronsaft, räkor och dill.
Smaka av med salt och peppar. Skär bröden på diagonalen.
Stek bröden i smör tills de har fått fin färg. Krydda med salt och persillade.
Skär salladen och fördela den i glasen.
Lägg i räkröran, garnera med finhackad rödlök, dill, citron och tryck ner brödskivan.
räkor
dill
finhackad rödlök
citron
och servera gärna lite grönt till.
Gör så här:
Grovhacka räkorna men spara några till garnering. Finhacka dillen.
Blanda ihop majonäs, creme fraiche, citronsaft, räkor och dill.
Smaka av med salt och peppar. Skär bröden på diagonalen.
Stek bröden i smör tills de har fått fin färg. Krydda med salt och persillade.
Skär salladen och fördela den i glasen.
Lägg i räkröran, garnera med finhackad rödlök, dill, citron och tryck ner brödskivan.
torsdag 28 maj 2015
Inlagda tomater
Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra.
Hon la alltid in gröna tomater, men jag valde att lägga in tomater i olika sorters färger. Passar lika bra till grillat som till söndagssteken.
Ingredienser:
500 g småtomater i olika färger.
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
1 hel kanelstång
3 kryddnejlikor
några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Tvätta tomaterna och skär dem i klyftor.
Varva dem med timjanen i väl rengjorda burkar med lock.
Koka upp ättikan med socker, vatten, vaniljsocker, kanel och nejlikor.
Låt koka tills sockret har löst sig. Häll lagen över tomaterna och låt svalna. låt burkarna stå i kylskåp i ca en vecka innan servering.
Hon la alltid in gröna tomater, men jag valde att lägga in tomater i olika sorters färger. Passar lika bra till grillat som till söndagssteken.
Ingredienser:
500 g småtomater i olika färger.
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
1 hel kanelstång
3 kryddnejlikor
några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Tvätta tomaterna och skär dem i klyftor.
Varva dem med timjanen i väl rengjorda burkar med lock.
Koka upp ättikan med socker, vatten, vaniljsocker, kanel och nejlikor.
Låt koka tills sockret har löst sig. Häll lagen över tomaterna och låt svalna. låt burkarna stå i kylskåp i ca en vecka innan servering.
Etiketter:
Inläggningar
,
Tillbehör
tisdag 26 maj 2015
Blommor från trädgården
Jag var ute och gick en runda mellan skurarna och hann precis hem innan regnet började ösa ner igen.
Äntligen börjar det blomma lite mer i trädgården och jag plockade in en bukett med syren, ormrot och strandiris. Några blad från funkia fick också följa med in.
Kannan har jag köpt på Ikea.
Äntligen börjar det blomma lite mer i trädgården och jag plockade in en bukett med syren, ormrot och strandiris. Några blad från funkia fick också följa med in.
Kannan har jag köpt på Ikea.
måndag 25 maj 2015
Vaniljdrömmar
Igår började min dag med att jag blev bjuden på hotellfrukost.
Solen sken hela dagen och jag var ledig. Idag är det måndag och dags att jobba igen och för tillfället regnar det ute. Kändes liksom lite bättre igår än idag, men det är iallafall lönedag:)
Något som alltid är bra är goda små kakor och här kommer receptet på vaniljdrömmar.
När jag bakar vaniljdrömmar, så har jag både smör och olja i dem.
Dessa spröda goda drömmar är en riktig klassiker när det gäller småkakor.
Ingredienser:
Till 45-50 st.
100 g smör
1 dl olja
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk hjortronsalt
4-4½ dl vetemjöl
Gör så här:
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt olja, lite i taget.
Blanda mjöl och hjortronsalt och rör ner i smeten.
Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakpapper. Grädda på 150 grader i 15-20 minuter.
Solen sken hela dagen och jag var ledig. Idag är det måndag och dags att jobba igen och för tillfället regnar det ute. Kändes liksom lite bättre igår än idag, men det är iallafall lönedag:)
Något som alltid är bra är goda små kakor och här kommer receptet på vaniljdrömmar.
När jag bakar vaniljdrömmar, så har jag både smör och olja i dem.
Dessa spröda goda drömmar är en riktig klassiker när det gäller småkakor.
Ingredienser:
Till 45-50 st.
100 g smör
1 dl olja
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk hjortronsalt
4-4½ dl vetemjöl
Gör så här:
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt olja, lite i taget.
Blanda mjöl och hjortronsalt och rör ner i smeten.
Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakpapper. Grädda på 150 grader i 15-20 minuter.
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)