Dagen firades med en trerätters meny tillsammans med bästa sällskapet.
Till förätt serverades en kallrökt lax med ingefärsdressing.
Dressingen kan förberedas någon dag innan. Till huvudrätt hade vi färsk pasta, chilikyckling med spenat. Och till dessert blev det en rosa choklad mousse toppad med noblesse och jordgubbar. Recepten på kycklingen och chokladmoussen lägger jag ut i morgon.
Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du.
200 g kallrökt lax
salladsblad
några cocktailtomater
Ingefärsdressing:
2 msk vinäger
½ msk sesamolja
½ msk socker
2 msk inlagd ingefära
½ msk pressad limesaft
peppar
2 msk vatten
Gör så här:
Finhacka ingefäran. Lägg laxen på en tallrik. Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll den över laxen. Garnera med salladsblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar