måndag 30 september 2013

Chipotlesås

Chipotlesås är en sås med lite sting i. God till en saftig köttbit, kyckling eller till en plankstek som jag hade den till denna gången.

Ingredienser:
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk dragon
1 msk chipotlepaste
150 g smör
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl creme fraiche
1 tsk salt

Gör så här:  
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, tomatpuré, dragon och chipotlepaste tillsammans med 50 g smör i en kastrull. Häll över vatten och fond och sjud såsen utan lock i ca 10 min.
Skär 100 g smör i små tärningar och mixa ner dem i såsen med en mixerstav.
Vispa till sist i creme fraichen och krydda med salt.



2 kommentarer :

  1. Kanske den godaste såsen jag hittat i år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul att höra!! Hoppas att du får en riktigt god jul! / Mvh Linda

      Radera

Skriv ut