Min son har en önskan om att vi ska äta kebabtallrik i helgen.
För att kunna laga kebab behöver du så klart kebabkrydda.
Det finns färdiga kryddblandningar i affären, men vill du göra en egen kebabkrydda så kommer ett recept här. Jag kommer att använda fläskkarré när jag gör kebabköttet.
Recept på kött och kebabsås kommer att läggas ut senare.
Ingredienser:
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 tsk cayennepeppar
2 tsk chilipeppar
1 tsk svartpeppar
2 tsk oregano
2 tsk vitlökspulver
2 tsk gurkmeja
2 tsk koriander
Rör ihop alla kryddor.
Om man använder fläsk istället för nötkött kallas det för gyros, ville bara påpeka det. Annars vill jag bara säga tack för krydd tipset, gott blev det!
SvaraRaderaHej!
RaderaTack för feedbacken! Och va bra att du var nöjd med kryddblandningen./ Mvh Linda
kebab kallas i Turkiet och gyro i Grekland. Det har inget att göra med köttet man använder. Klassisk kött är lamm både i Turkiet och Grekland. Fläsk skulle aldrig bara i Turkiet, Arab värld eller muslimska länder eller Israel. Tack för en trevligt blog
RaderaTack för informationen och att du tar dig tid att kommentera på bloggen. Kul att du gillar bloggen. Ha det så bra! / Mvh Linda
RaderaGooglade fram ditt recept och prövar det just. Avsmakningen var mycket lovande!
SvaraRaderaHej! Va bra att du gillade receptet./ Mvh Linda
RaderaSuperbra recept! Vi använder den ofta :-)
SvaraRaderaTack, va kul att höra! Ha en bra helg! / mvh Linda
RaderaProvade igår, var väldigt gott! Hade fick ingen Cayenne peppar, men gick bra ändå :)
SvaraRaderaKul att du tyckte om den. Ha en fortsatt bra kväll! / mvh Linda
RaderaKalasande sås! Tummen upp:-)
SvaraRaderaKul att du gillar den:) Ha en bra kväll! /mvh Linda
RaderaKalasgod ska det vara.
SvaraRaderaVad spelar det för roll vad man kallar det? Kebabkryddan var riktigt bra och funkade perfekt till lamm. Funkar nog till det mesta.
SvaraRaderaHej!
RaderaKul att du gillar kebabkryddan! Ha en bra kväll! /mvh Linda