fredag 2 december 2016

Laxfilé med soltorkade tomater, basilika och fetaost

Idag har jag varit ledig och började dagen med att äta en mysig hotellfrukost med min syster. En riktigt bra start på dagen om du frågar mig.  Jag hoppas att alla läsare får en bra helg. Nedan får du ett recept på en god laxfilé med soltorkade tomater, basilika och fetaost.

Ingredienser:
Till 4 personer:
500 g laxfilé
salt
citronpeppar
2 dl creme fraiche
2 ½ dl grädde
100 g soltorkade tomater
1 msk finhackad basilika
100 g fetaost
½- 1 tsk sambal oelek

Gör så här:
Krydda laxen med salt och citronpeppar. Lägg den i en ugnsform. Skär de soltorkade tomaterna i bitar och finhacka basilikan. Blanda ihop creme fraiche, grädde och sambal oelek. Smaka av med salt. Skär fetaosten i tärningar och lägg den över laxen. Häll över såsen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn och tjocklek på laxen.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut