söndag 14 april 2013

Barbequesås


En egen barbequesås är lätt att göra och passar bra till grillat eller att blanda i creme fraiche för att få en god dressing. Denna gången gjorde jag en barbequesås för att lägga över karrén som skulle bli pulled pork.

Ingredienser:
1 dl vatten
2 msk oxfond på flaska
1 1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås ( ketchuptyp)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk liquid smoke
1/2 dl worcestershiresås
1/2 tsk chilikrydda
1 tsk grillkrydda
1/2 dl socker
1 msk flytande honung
1 tsk dijonsenap

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en gryta. Låt såsen koka upp och därefter sjuda under omrörning i ca 30 minuter. Förvara såsen i kylskåp. Såsen går också bra att frysa.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut