I stället för blockchoklad doppade hon dem i mjölkchoklad.
Botten:
500 g mandelmassa
3 äggvitor
Fyllning:
3 äggvitor
Fyllning:
400 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 äggula
2 msk kakao
2 msk starkt, kallt kaffe
Garnering:
5 dl florsocker
2 äggula
2 msk kakao
2 msk starkt, kallt kaffe
Garnering:
200 g marabou mjölkchoklad
lite stössel
Gör så här:
lite stössel
Gör så här:
Riv mandelmassan och blanda i äggvitorna. Vispa med en elvisp.
Fyll en spritspåse och spritsa ur runda små bottnar. Det blev 20 stora biskivier av smeten.
Grädda i 180 grader tills de fått fin färg. Ca 15-18 minuter.
Fyll en spritspåse och spritsa ur runda små bottnar. Det blev 20 stora biskivier av smeten.
Grädda i 180 grader tills de fått fin färg. Ca 15-18 minuter.
Blanda smöret med florsockret och äggulor. Rör till en jämn smet. Tillsätt kakao och kaffe.
Lägg en klick smörkräm på biskvierna och drar med en sked längs kanten så att den får ett toppig utseende. Smält chokladen över vattenbad. Om du vill ha marabou mjölkchoklad som vi hade, så smält lite i taget och doppa några biskivier och sedan smält mer choklad och doppa igen.
Annars finns det risk för att chokladen skär sig. Häll på lite strössel. Ställ biskivierna kallt.
Annars finns det risk för att chokladen skär sig. Häll på lite strössel. Ställ biskivierna kallt.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar