Jag har lagat något som jag aldrig har testat innan. Det är en rätt som är på frammarsch i Sverige men är en Amerikansk slowfood-klassiker.
Jag kommer att lägga ut receptet imorgon.
Passade även på att baka en drömrulltårta när jag ändå var igång.
Rulltårta
Gör så här:
Rulltårta:
Jag kommer att lägga ut receptet imorgon.
Passade även på att baka en drömrulltårta när jag ändå var igång.
Ingredienser:
Rulltårta
3 st ägg
1 ½ dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 ½ dl socker
0,75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smörkräm
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Gör så här:
Rulltårta:
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter på 250 grader.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter på 250 grader.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Smörkräm:
Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst till fyllningen.
Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst till fyllningen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar