Det är en rätt som tar lite tid att laga, eftersom tomatsåsen ska stå och småputtra ett tag.
Till de italienska köttbullarna hade vi pasta.
Köttbullar:
Ingredienser:
800 g blandfärs1 dl mjölk
1 dl grädde
1 dl ströbröd
½ riven lök
1 ägg
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
½ msk basilika
½ msk oregano
½ msk oregano
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter.
Hacka fetaost och vitlök.
Riv löken och lägg i den i färsen tillsammans med ägg, fetaost, vitlök och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt.
Forma färsen till lite större köttbullar och stek dem i smör.
Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt detta svälla i några minuter.
Hacka fetaost och vitlök.
Riv löken och lägg i den i färsen tillsammans med ägg, fetaost, vitlök och kryddor.
Blanda till sist i ströbrödsblandningen och rör runt.
Forma färsen till lite större köttbullar och stek dem i smör.
Tomatsåsen:
Ingredienser:
2 burkar finkrossade tomater
2 schlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl röd pesto
2 dl vatten
olja att bryna löken i
½ dl tomatpuré
½ msk socker
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl strimlad färsk basilika
Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta så löken bli blank.
Häll i tomaterna, tomatpuré, pesto och vattnen.
Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock.
Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.
½ dl tomatpuré
½ msk socker
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 dl strimlad färsk basilika
Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta så löken bli blank.
Häll i tomaterna, tomatpuré, pesto och vattnen.
Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock.
Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar