Jag önskar er alla en trevlig valborg!
Ingredienser:
Skivad formfranska 20 skivor x 3
Första lagret:
400 g crabfish
1 dl räklag
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
½ dl dill
Andra lagret:
400 g skinka
6 ägg
2 dl grädde
2 dl majonäs
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
Garnering:
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
200 g skinka
räkor (i lag 900 g)
6 ägg
3 tomater
½ gurka
några vindruvor
persilja
1 citron
Gör så här:
Kantskär brödet och lägg ut på en plåt. Lägg på första lagret och sedan bröd och sedan andra lagret. Avsluta sedan med ett lager bröd och bre på majonäs/cremefraiche blandningen.
1:a lagret:
Hacka crabstiken. Blanda med majonäs, creme fraiche, dill och räkspad.
2:a lagret
Skiva och hacka skinkan. Koka och hacka äggen.
Vispa grädden och blanda med majonäsen och lägg i skinkan och äggen. Krydda med salt och peppar.
Över smörgåstårtan:
2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
Garnera smörgåstårtan enligt ovan!
Ser jättegod ut, men hur många personer räcker en tårta till?
SvaraRaderaMvh Katarina
oj, svårt att svara på eftersom det beror på hur mycket gästerna äter, men vi va 15 personer och alla blev mätta. Vissa åt större bitar och vissa lite mindre./ mvh Linda
Radera