lördag 28 september 2013

Lättbakad Kavring

Kavring är ett mörkt bröd med bla rågmjöl och sirap. Detta recept innehåller bikarbonat och behöver inte jäsas. Du bara rör ihop alla ingredienser och häller upp smeten i formar.

Ingredienser:
Till 2 st bröd behöver du:

8 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ msk bikarbonat
1 msk bakpulver
4 dl mörk sirap
6 dl filmjölk

Gör så här:
Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor bunke.
Rör i sirap och filmjölk och blanda ihop till en lös deg. Häll upp smeten i två smorda formar som rymmer 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 1 timme. Lägg ev över folie efter halva tiden.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut