Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du.
750 g oxbringa
ca 10 cm purjolök
1 st gul lök
2 st morötter
4 lagerblad
10 st pepparkorn
10 st kryddpepparkorn
salt
Gör så här:
Lägg köttet i en kastrull med vatten, som täcker köttet. Låt koka upp och häll av vattnet.
Skär lök, purjolök och morötter i bitar.
Koka upp köttet på nytt med lök, purjolök, morötter och kryddorna. Smaka av med salt.
Tänk på att köttet är salt i sig. Koka köttet i 2-3 timmar eller tills det är mört.
Skär upp köttet i skivor och håll varmt medans du gör såsen.
Sås:
50 g smör
3 msk mjöl
3 ½ dl buljong från köttet
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk finriven pepparrot
1 tsk socker
smaka av med salt och peppar
Gör så här:
Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret.
Häll i mjölk, grädde och buljong från köttet. Lägg i pepparrot. Låt koka ihop under omrörning.
Krydda med salt, peppar och socker.
Servera med kokt potatis och klippt persilja.
Skär lök, purjolök och morötter i bitar.
Koka upp köttet på nytt med lök, purjolök, morötter och kryddorna. Smaka av med salt.
Tänk på att köttet är salt i sig. Koka köttet i 2-3 timmar eller tills det är mört.
Skär upp köttet i skivor och håll varmt medans du gör såsen.
Sås:
50 g smör
3 msk mjöl
3 ½ dl buljong från köttet
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk finriven pepparrot
1 tsk socker
smaka av med salt och peppar
Gör så här:
Smält smöret och lägg i vetemjölet, så att mjölet löser sig i smöret.
Häll i mjölk, grädde och buljong från köttet. Lägg i pepparrot. Låt koka ihop under omrörning.
Krydda med salt, peppar och socker.
Servera med kokt potatis och klippt persilja.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar