måndag 9 juni 2014

Salamipaj med fetaost, soltorkade tomater och oliver

Jag fick ett recept på en salamipaj av min sambos pappa. Det var ett av de bästa pajerna som han hade ätit sa han. Klart att jag måste prova receptet. 

Ingredienser:

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost
10 skivor salami
5 marinerade tomater
1 msk basilka
15 svarta oliver
3 ägg
2½ dl grädde
salt
peppar

Garnering:
½ röd paprika
6 skivor salami
6 svarta oliver
basilika

Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter. 
Tryck ut pajdegen i en pajform.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader. 
Ansa och skär purjolöken i skivor. Fräs löken mjuk i en stekpanna och pressa i vitlöken. Fördela löken i pajskalet.
Tärna fetaosten och hacka salamin, de soltorkade tomaterna, oliverna och basilikan och lägg allt över löken. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll över fyllningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 225 grader i  ca 25 minuter.
Garnera pajen med paprika i bitar, basilika, salami och oliver.



2 kommentarer :

  1. Nu är detta ett år sedan, men hur var den då? Din sambos pappa tyckte att det var hans bästa paj, men vad tycker du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Pajen uppskattades både av mig och de andra som åt den. En väldigt god paj! / Mvh Linda

      Radera

Skriv ut