måndag 8 december 2014

Krämig pasta med ryggbiff

Igår hade vi kalas och då bjöd vi på en krämig pasta med ryggbiff.
Jag lagade mat till 12 personer, men receptet nedan är anpassat till 8 personer.
Receptet går lätt att halvera om du vill.
Till pastan serverades en sallad och skivad ciabatta med smör, vitlök, soltorkade tomater, salt och örter.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
800 g pasta (Jag hade Rigatoni)
1 kg ryggbiff
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk oxfond
vatten
3 dl grädde
150 g champinjoner
1 dl parmesanost + till maten
salt
peppar
20 g persilja

Gör så här:
Skär ryggbiffen i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn köttet så det få fin färg, lägg i löken.
Tillsätt fonden och häll på vatten så det täcker köttet. Tillsätt mer vatten allteftersom det kokar bort.  Låt stå och småputtra tills köttet är mört. Koka pastan.
Skär champinjonerna i bitar och riv osten.
Lägg i champinjonerna och låt dem puttra i ca 5 minuter.
Häll i grädden och lägg i osten. Låt koka ihop i ca 5 minuter till. Hacka persiljan.
Rör ner pastan i såsen och toppa med persilja och parmesanost.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut