Jag lagade laxpudding och den fick blandat betyg av barnen. Laxen föll inte alla i smaken. Själv så tycker jag mycket om fisk.
Denna gången lagade jag den med gravad lax, men det är lika gott med varmrökt lax.
Ingredienser:
Denna gången lagade jag den med gravad lax, men det är lika gott med varmrökt lax.
Ingredienser:
Till 6 personer:
800 g potatis
400 g gravad lax eller varmrökt lax
1 gul lök
3 dl mjölk
3 dl grädde
4 ägg
1 dl finhackad dill
aromat
salt
smör
Skala potatisen och löken och skär dem i skivor. Fräs löken i en panna utan att den får färg.
Finhacka dillen och skär laxen i strimlor.
Varva potatis, lax, lök och dill i en ugnsform. Krydda med salt och aromat på varje potatislager. Understa och översta lagret ska vara potatis.
Vispa samman äggen, grädden och mjölken och häll blandningen i formen.
Lägg på några smörklickar och grädda i 200 grader i ca 60 minuter eller tills potatisen är mjuk. Servera smält smör och en sallad till.
Vispa samman äggen, grädden och mjölken och häll blandningen i formen.
Lägg på några smörklickar och grädda i 200 grader i ca 60 minuter eller tills potatisen är mjuk. Servera smält smör och en sallad till.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar