Recept på hasselbackspotatis hittar du här.
Gorgonzolasåsen kommer jag att lägga ut receptet på imorgon.
Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du:
1 rulle smördeg
600 g fläskfilé
1 rulle smördeg
600 g fläskfilé
salt
peppar
grillkrydda
Fyllning:
200 g färska champinjoner,
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost
½ tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skär ett längsgående snitt mitt i filén.
Lägg den avsvalnande filén på den utrullade smördegen och fördela champinjonfyllningen i snittet.
Vik ihop degen till ett tätt paket. Lägg i ugnsfast form med skarven nedåt.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 30 minuter på 200 grader.
Gör så här:
Bryn filén väl runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
Skiva och fräs champinjonerna. Tillsätt creme fraiche, sambal oelek, fond och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg till sist i den rivna osten.Skär ett längsgående snitt mitt i filén.
Lägg den avsvalnande filén på den utrullade smördegen och fördela champinjonfyllningen i snittet.
Vik ihop degen till ett tätt paket. Lägg i ugnsfast form med skarven nedåt.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 30 minuter på 200 grader.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar