Hemgjord kebab som smakar som på pizzerian är inte svårt att göra.
Jag använder fläskkarré. Istället för att ha en roterade "rulle" av kött så steker jag köttet nästan klart i en gryta i ugnen. Då blir köttet härligt mört och gott.
Jag hade gjort en egen kebabkrydda, men det finns bra kebabkryddor i affärerna.
Ingredienser:
Fläskkarré i bit (benfri)
kebabkrydda
salt
Gör så här:
Skär köttbiten på mitten och skär därefter köttet i tunna skivor.
Lägg över köttet i en ugnssäker gryta. Krydda med kebabkrydda och häll i ½-1 dl vatten beroende på mängden kött.
Sätt in grytan med lock i ugnen på 150 g i 2 timmar. Rör runt i köttet då och då.
Tag sedan upp köttet med en hålslev eller liknade och stek det i en stekpanna så det får en fin stekyta. Smaka köttet och krydda ytterligare med kebabkrydda och salt tills du tycker att köttet är lagom starkt.
Tillbehör:
pommes
kebabsås
tomat
sallad
lök (som jag kryddat med sumak krydda)
oliver
feferoni
Recept på kebabsås hittar du här och recept på egen kebabkrydda hittar du här.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar