måndag 9 mars 2015

Kebab med pommes

Hemgjord kebab som smakar som på pizzerian är inte svårt att göra.
Jag använder fläskkarré. Istället för att ha en roterade "rulle" av kött så steker jag köttet nästan klart i en gryta i ugnen. Då blir köttet härligt mört och gott.
Jag hade gjort en egen kebabkrydda, men det finns bra kebabkryddor i affärerna.

Ingredienser:
Fläskkarré i bit (benfri)
kebabkrydda
salt

Gör så här:
Skär köttbiten på mitten och skär därefter köttet i tunna skivor.
Lägg över köttet i en ugnssäker gryta. Krydda med kebabkrydda och häll i ½-1 dl vatten beroende på mängden kött. 
Sätt in grytan med lock i ugnen på 150 g i 2 timmar. Rör runt i köttet då och då. 
Tag sedan upp köttet med en hålslev eller liknade och stek det i en stekpanna så det får en fin stekyta. Smaka köttet och krydda ytterligare med kebabkrydda och salt tills du tycker att köttet är lagom starkt.

Tillbehör:
pommes
kebabsås
tomat
sallad
lök (som jag kryddat med sumak krydda)
oliver 
feferoni


Recept på kebabsås hittar du här och recept på egen kebabkrydda hittar du här.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut