Många blev det, så ikväll kokades det kräftor.
Doften av dill och öl spred sig i köket.
Jag kokade ca 5 kg, men jag har anpassat receptet till 2 kg.
Ingredienser:
2 kg kräftor
5 liter vatten
2 dl grovt salt
2 msk strösocker
20-25 dillkronor + stjälkar
2 burkar 33 cl mörkt öl
Gör så här:
Ingredienser:
2 kg kräftor
5 liter vatten
2 dl grovt salt
2 msk strösocker
20-25 dillkronor + stjälkar
2 burkar 33 cl mörkt öl
Gör så här:
Skölj kräftorna i kallt vatten och kontrollera att alla lever.
Koka upp vatten, öl, salt, socker och dillkronor i en stor kastrull. Låt vattnet koka i 10 minuter.
Lägg ner kräftorna i det kokande vattnet och lägg på locket.
Koka upp vatten, öl, salt, socker och dillkronor i en stor kastrull. Låt vattnet koka i 10 minuter.
Lägg ner kräftorna i det kokande vattnet och lägg på locket.
Kontrollera att vattnet verkligen kokar kraftigt, så kräftorna dör snabbt.
Låt kräftorna koka 5-10 minuter beroende på storlek.
Lyft upp kräftorna med en hålslev och lägg dem i kallt vatten.
Låt kräftspadet kallna innan du lägger tillbaka kräftorna i det.
Lyft upp kräftorna med en hålslev och lägg dem i kallt vatten.
Låt kräftspadet kallna innan du lägger tillbaka kräftorna i det.
Förvara i kylen under natten eller frys in dem.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar