Pajdeg:
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör eller margarin 1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 pkt bacon
200 g västerbottenost
4 ägg
250 g kesella
3 dl grädde
3 krm cayennepeppar
½ tsk salt
Garnering:
1 pkt knaperstekt bacon
Gör så här:
Kör ingredienserna i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Tryck ut pajdegen i en hög pajform med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.
Riv osten. Skär baconet i skivor och stek det knaprigt.Vispa ihop ägg, kesella, grädde och kryddor. Tillsätt osten, men spara ½ dl.
Strö ut den sparade osten och baconet i botten på pajskalet.
Häll i fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min på 200° eller till äggstanningen har stelnat. Lägg ev på folie i slutet av gräddningen. Garnera med baconet.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar