tisdag 6 oktober 2015

Köttbullar i currysås

Barnen var lite skeptiska först när jag sa att det skulle lagas köttbullar i currysås till middag. Desto gladare miner blev det när de sedan åt. Till köttbullarna serverades pasta.

Ingredienser:
Köttbullar:
Till 4 personer behöver du:
600 g blandfärs
1 gul lök
1 ½ dl grädde
½ dl ströbröd
1 ägg
1 ½ msk sötstark senap
½ dl mango chutney
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Till sjudningen av köttbullarna:
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar

Currysås:
1 äpple
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk curry
1 dl mango chutney
2 ½ dl grädde
2 dl mjölk
3 dl köttbuljong
salt
peppar


Gör så här:
Blanda ströbröd, grädde, ägg, senap, salt och peppar i en bunke och låt svälla någon minut. Finhacka och stek löken utan att den får färg.
Lägg i färsen, löken, mango chutneyn och blanda till en jämn smet. Forma runda bollar med blöta händer och lägg ner i dem i omgångar i den kokande köttbuljongen. Låt sjuda tills köttbullarna flyter upp. Lyft upp dem med en hålslev och spara buljongen. Stek köttbullarna nästan färdiga i en panna, så de får fin färg.

Currysås:
Fräs lök, vitlök, äpple och curry i smör tills det är mjukt. Häll på 3 dl köttbuljong, grädde, mjölk och mango chutney. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Lägg försiktigt i köttbullarna och låt dem stå och sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Servera pasta till.









Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut