måndag 19 oktober 2015

Laxfilé i krämig pestosås

Ikväll så lagade jag lax till middag. Fisken fick sällskap av champinjoner, tomater, sparris och en krämig pestosås. Till fisken serverades klyftpotatis. 

Ha en riktigt bra måndagskväll alla läsare!

Ingredienser:
600-800 g laxfilé bit
4 sparris
8 cocktailtomater
8-10 färska champinjoner
5 dl grädde
2 dl grön pesto
1 dl finriven parmesan
salt 
citronpeppar

Gör så här:
Skär bort skinnet från laxen och krydda den runt om med salt och citronpeppar.
Lägg den i en ugnssäker form. Skär tomaterna, champinjonerna och sparrisen i bitar, lägg dem på och runt om laxen. Lägg över den rivna parmesanosten. Vispa ihop grädden och peston och häll den över laxen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut