Ikväll så lagade jag lax till middag. Fisken fick sällskap av champinjoner, tomater, sparris och en krämig pestosås. Till fisken serverades klyftpotatis.
Ha en riktigt bra måndagskväll alla läsare!
Ingredienser:
600-800 g laxfilé bit
4 sparris
8 cocktailtomater
8-10 färska champinjoner
5 dl grädde
2 dl grön pesto
1 dl finriven parmesan
salt
citronpeppar
Gör så här:
Skär bort skinnet från laxen och krydda den runt om med salt och citronpeppar.
Lägg den i en ugnssäker form. Skär tomaterna, champinjonerna och sparrisen i bitar, lägg dem på och runt om laxen. Lägg över den rivna parmesanosten. Vispa ihop grädden och peston och häll den över laxen. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 35-40 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar