Lite av gremolatan sparade jag för att använda som smaktillsats i den kalla såsen.
Till kycklingen serverades potatiskroketter och en grönsallad.
Ingredienser:
6 st kycklingklubbor
salt
peppar
grillkrydda
Gremolata:
1 ½ dl färsk persilja
1 citron, saft och rivet skal
2 st pressade vitlöksklyftor
1 dl olja
½ tsk salt
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till gremolatan till en röra. Krydda kycklingen med salt, peppar och grillkrydda. Tag undan 3 msk gremolata till såsen. Pensla resten av gremolaten runt om kycklingklubborna och sätt in i ugnen på 200 g i ca 1 timme.
Gremolatasås:
3 msk av gremolatan
5 dl cremefraiche
½ dl majonäs
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
½ dl sweet chilisås
Gör så här:
Gör ihop alla ingredienserna till såsen och pressa i vitlöksklyftan.
salt
peppar
grillkrydda
Gremolata:
1 ½ dl färsk persilja
1 citron, saft och rivet skal
2 st pressade vitlöksklyftor
1 dl olja
½ tsk salt
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till gremolatan till en röra. Krydda kycklingen med salt, peppar och grillkrydda. Tag undan 3 msk gremolata till såsen. Pensla resten av gremolaten runt om kycklingklubborna och sätt in i ugnen på 200 g i ca 1 timme.
Gremolatasås:
3 msk av gremolatan
5 dl cremefraiche
½ dl majonäs
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
½ dl sweet chilisås
Gör så här:
Gör ihop alla ingredienserna till såsen och pressa i vitlöksklyftan.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar