Fiskhamburgare är väldigt gott och alla barnen äter dom med god aptit.
Jag köpte stora pitabröd istället för vanliga hamburgerbröd.
Recept på en god dressing hittar du här.
Ingredienser:
Till 6 stora burgare behöver du:
6 stora pitabröd:
800 g torskfilé
½ dl grädde
5 msk ströbröd
2 ägg
1 tsk valfri örtblandning
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
Till panering:
pankomjöl
Fyllning:
Sallad
tomat
avokado
dressing
rödlök
Gör så här:
Koka upp vatten med lite salt i och låt fisken sjuda i ca 5 minuter. Låt fisken svalna av lite och mosa den sedan med en gaffel. Häll ev av vätska från fisken. Blanda i grädden, äggen och ströbrödet i den mosade fisken. Lägg i kryddor och rör ihop till en smet. Forma smeten till platta "biffar" och doppa dem i pankomjöl. Stek dem i ca 3 minuter på varje sida.
Jag steker i en blandning av smör och olja. Fyll bröden med sallad, tomat, avokado, rödlök och dressing och lägg i fisken.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar