Ingredienser:
250 g 5 gryner (En blandning av emmervete, korn, kamut, råris och fullkornshavre).
4 tomater
½ gurka
1 näve ruccola
2 påsar mozzarella
10 rädisor1 gul lök
1 kruka hackad persilja
Dressing:
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
1 tsk persillade
saft från en ½ citron
saft från 1 lime
1 dl olja
Gör så här:
Koka grynen enligt förpackningen och låt svalna. Skär tomater, gurkan och löken i små tärningar. Skär mozzarellan i bitar och rädisorna i skivor. Hacka persiljan och grovhacka ruccolan. Pressa citronen och limen, blanda med oljan och krydda med salt, peppar och persillade. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå svalt fram till serveringen.
Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas.
Koka grynen enligt förpackningen och låt svalna. Skär tomater, gurkan och löken i små tärningar. Skär mozzarellan i bitar och rädisorna i skivor. Hacka persiljan och grovhacka ruccolan. Pressa citronen och limen, blanda med oljan och krydda med salt, peppar och persillade. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå svalt fram till serveringen.
Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar