torsdag 15 september 2016

Köttgryta med skogschampinjoner och kantareller

En mustig köttgryta med skogschampinjoner och kantareller blev kvällens middag.

Ingredienser:
Till 6-8 personer:
1 kg nötkött  
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ tsk salt
1 msk mortlad grönpeppar 
3 msk kalvfond
5 dl grädde 
2 msk svartvinbärsgelé
200 g skogchampinjoner
200 g kantareller
½ dl finklippt persilja
soja för färgens skull
maizenamjöl till redning

Gör så här:
Skär köttet i tärningar. Bryn köttet i en stekgryta och krydda med salt och grönpepparn. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i den i grytan och bryn lite till.
Häll på vatten så det täcker köttet och tillsätt även kalvfonden. Låt småputtra tills köttet är riktigt mört.
Fräs svampen i smör i en panna och salta lite på den. Lägg i den i grytan med köttet, häll på grädden och lägg i svartvinbärsgelén. Låt koka ihop. Häll ev i lite soja för färgens skull.
Red av med lite maizenamjöl. Lägg till sist i den klippta persiljan. Servera ris till köttgrytan.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut