Ingredienser:
Till 6-8 personer:
1 kg nötkött
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ tsk salt
1 msk mortlad grönpeppar
3 msk kalvfond
5 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
2 msk svartvinbärsgelé
200 g skogchampinjoner
200 g kantareller
½ dl finklippt persilja
½ dl finklippt persilja
soja för färgens skull
maizenamjöl till redning
maizenamjöl till redning
Gör så här:
Skär köttet i tärningar. Bryn köttet i en stekgryta och krydda med salt och grönpepparn. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i den i grytan och bryn lite till.
Häll på vatten så det täcker köttet och tillsätt även kalvfonden. Låt småputtra tills köttet är riktigt mört.
Fräs svampen i smör i en panna och salta lite på den. Lägg i den i grytan med köttet, häll på grädden och lägg i svartvinbärsgelén. Låt koka ihop. Häll ev i lite soja för färgens skull.
Red av med lite maizenamjöl. Lägg till sist i den klippta persiljan. Servera ris till köttgrytan.
Häll på vatten så det täcker köttet och tillsätt även kalvfonden. Låt småputtra tills köttet är riktigt mört.
Fräs svampen i smör i en panna och salta lite på den. Lägg i den i grytan med köttet, häll på grädden och lägg i svartvinbärsgelén. Låt koka ihop. Häll ev i lite soja för färgens skull.
Red av med lite maizenamjöl. Lägg till sist i den klippta persiljan. Servera ris till köttgrytan.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar