tisdag 14 februari 2017

Chokladkaka med kinapuffstopping

Jag bakade en chokladkaka med kinapuffstopping till alla hjärtans dag.
Tryckte ut hjärtan med en pepparkaksform och resten skar jag i rutor.
Serverade jordgubbar och grädde till.

Ingredienser:
3 ägg
4 ½ dl socker
5 dl mjöl
½ dl kakao
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl vatten
225 g smör


Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i smeten.
Smält smöret och häll i vattnet. Häll i smör/vattenblandningen i smeten och rör ihop. 
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i 175 g i ca 20 minuter. 
Låt svalna.


Topping:
200 g mjölkchoklad
4 msk vispgrädde
1 stor påse kinapuffar (210 g)

Gör så här:
Smält samman choklad och vispgrädde över ett vattenbad. Bred chokladen över kakan.

Tryck försiktigt ut kinapuffar över hela kakan. Låt stelna i kylen.
Servera vispad grädde och jordgubbar till.





2 kommentarer :

Skriv ut