Kvällens mat blev kyckling med cashewnötter. Till den serverades jasminris och nudlar.
Ingredienser:
Till 6 personer:
1 ½ kg kycklinglårfilé
2 röda paprikor
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
2 dl cashewnötter
olja
salt
Sås:
1 ½ dl oystersås
½ dl teriyakisås
2 msk sesamolja
1 msk risvinäger
2 msk muscovadosocker
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Skär kycklingen, paprikan, löken och champinjonerna i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs kycklingen i olja. Tillsätt vitlöken och krydda med salt.
När kycklingen har fått fin färg lägger du i paprikan och löken och fräser lite till.
Lägg i champinjonerna. Häll i såsen och rör om. Strö över cashewnötter och servera jasminris eller nudlar till.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar