måndag 6 mars 2017

Kycklingfilé med smak av vitlök och rosmarin

Min syster var ute och åt hos oss och vi bjöd på kycklingfilé med smak av vitlök och rosmarin. Till kycklingen serverades färsk pasta.

Ingredienser:
8 port: 
8 kycklingfiléer

250 g färska champinjoner
60 g vitlökssalami
1 liter grädde
0,75 dl balsamvinäger
0,75 dl konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
1 ½ msk färsk finhackad rosmarin
salt
peppar



Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och rosmarin. 
Lägg dem i en ugnssäker form. Ansa och skär champinjonerna i skivor.

Fräs champinjonerna och lägg dem i formen. Skär salamin i bitar och lägg även dem i formen.
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök.
Häll såsen över kycklingen i formen. Stek i mitten av ugnen ca 30 min på 225 grader. 
Garnera med färsk rosmarin. Servera med färsk pasta.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut