Min syster var ute och åt hos oss och vi bjöd på kycklingfilé med smak av vitlök och rosmarin. Till kycklingen serverades färsk pasta.
Ingredienser:
8 port:
8 kycklingfiléer
250 g färska champinjoner
60 g vitlökssalami
1 liter grädde
0,75 dl balsamvinäger
0,75 dl konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
1 ½ msk färsk finhackad rosmarin
salt
peppar
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna och krydda med salt, peppar och rosmarin.
Lägg dem i en ugnssäker form. Ansa och skär champinjonerna i skivor.
Fräs champinjonerna och lägg dem i formen. Skär salamin i bitar och lägg även dem i formen.
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond och vitlök.
Häll såsen över kycklingen i formen. Stek i mitten av ugnen ca 30 min på 225 grader.
Garnera med färsk rosmarin. Servera med färsk pasta.
måndag 6 mars 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar