Till pajen serverades vaniljsås.
Ingredienser:
blåbär så det täcker botten av pajformen
ca 3 msk potatismjöl
ca ½ dl strösocker
Topping:
150 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
½ dl grädde
Gör så här:
Smält smöret. Blanda ihop socker, vetemjöl, havregryn, bakpulver, sirap och grädde.
Häll i det smälta smöret och rör ihop till en smet.
Lägg blåbären i en pajform och strö över sockret och potatismjölet. Blanda runt lite.
Klicka ut smeten över blåbären och grädda längst ner i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås.
Tinade du bären något?
SvaraRaderaHej! Ja, blåbären var nästan helt tinade. / Med vänlig hälsning, Linda
Radera