Garnerade den sedan med lax och räkor.
Ingredienser:
24 skivor jättefranska ( 2x4x3 bredd x längd x höjd)
Fyllning:
2 burkar tonfisk i vatten
2 dl creme fraiche
1 ½ dl majonäs
½ finhackad gul lök
salt
peppar
Ovanpå och runt om:
1 ½ dl creme fraiche
1 dl majonnäs
salt
peppar
Garnering:
ägg
lax
räkor
gurka
rädisor
citron
dill
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Smaka av med lite salt och peppar.
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut första lagret av brödet.
Lägg på ett lager av fyllningen och sedan nästa lager med bröd och sedan fyllning igen. Lägg på det sista lagret med bröd och bre på majonnäs och creme fraiche blandningen ovanpå och runt om smörgårstårtan.
Låt smörgåstårtan stå och dra till sig, gärna till dagen efter. Garnera med ägg, lax, räkor, gurka, citron, rädisor och dill.
24 skivor jättefranska ( 2x4x3 bredd x längd x höjd)
Fyllning:
2 burkar tonfisk i vatten
2 dl creme fraiche
1 ½ dl majonäs
½ finhackad gul lök
salt
peppar
Ovanpå och runt om:
1 ½ dl creme fraiche
1 dl majonnäs
salt
peppar
Garnering:
ägg
lax
räkor
gurka
rädisor
citron
dill
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Smaka av med lite salt och peppar.
Skär bort kanterna på brödet och lägg ut första lagret av brödet.
Lägg på ett lager av fyllningen och sedan nästa lager med bröd och sedan fyllning igen. Lägg på det sista lagret med bröd och bre på majonnäs och creme fraiche blandningen ovanpå och runt om smörgårstårtan.
Låt smörgåstårtan stå och dra till sig, gärna till dagen efter. Garnera med ägg, lax, räkor, gurka, citron, rädisor och dill.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar