måndag 4 januari 2021

Maräng med dumlefluff

Till nyår gjorde jag en enkel dessert med krossade maränger, dumlefluff och jordgubbar. De garnerades sedan med en hel jordgubbe och dumleflan.

Ingredienser:

maränger

dumlefluff ( se recept nedan)

jordgubbar

dumleflan ( se recept nedan)

Gör så här:

Dumlefluff:

16 hackade dumlekolor

3 dl vispgrädde 

Lägg dumlen i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll ner i bunken. Rör tills dumlen har smält.  Ställ kallt i kylen, gärna över natten. Vispa upp med elvisp till till en mousse.

Dumleflan:

dumlekolor

flingsalt

Sprid ut dumle på ett bakplåtspapper och baka i ugn i ca 8 minuter på 175 grader . När du tagit ut dem i ugnen smular du över lite flingsalt.

Dessert:

Smula sönder maränger och skär jordgubbarna i bitar. Varva maränger, dumlefluff och jordgubbar i ett glas. Garnera med en hel jordgubbe och dumleflan.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut