Till garnering på tårtan, smälte jag choklad som jag spritsade ut i långa rader och formade de till ett fågelbo, innan de hade stelnat helt. Sedan la jag chokladägg i det.
Ingredienser:
10-12 bitar
3 ½ dl socker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
2 ½ dl filmjölk
1 msk gul karamellfärg
Glasyr:
600 g philadelphiaost
4 dl florsocker
gul karamellfärg
Gör så här:
Smöra och bröa en rund form. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och karamellfärg och vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten på ugnen på 175 grader i 4o minuter.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Dela den avsvalande kakan i 3 delar.
Fördela glasyren på varje lager.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar