Önskar alla läsare en riktig Glad Påsk!
Ingredienser:
Till 4 personer.
700 g lammytterfilé
4 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 knippe rosmarin
rivet skal från ½ citron
salt
peppar
Gör så här:
Putsa lammfilén. Finhacka rosmarin, vitlök och riv citronen. Salta och peppra filén.
Blanda ihop olja, rosmarin, vitlök och citronskal i en bunke och lägg i köttet.
Låt stå i någon timme.
Stek lammfilén i smör på hög temperatur i ett par minuter runtom.
Lägg över filén i en ugnsform och sätt in i ugnen på 120 grader till temperaturen är ca 57 grader, då är köttet rött/rosa.
Använd gärna stektermometer. Låt köttet vila i aluminumfolier i 10 minuter innan servering. Skär upp i skivor och servera.
Lägg över filén i en ugnsform och sätt in i ugnen på 120 grader till temperaturen är ca 57 grader, då är köttet rött/rosa.
Använd gärna stektermometer. Låt köttet vila i aluminumfolier i 10 minuter innan servering. Skär upp i skivor och servera.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar