Här kommer receptet på den goda lax och räkpaj som vi hade till påskbuffén.
Det är en paj som serveras kall och den har en kavringsbotten.
Ingredienser:
Paj skal:
200 g kavring
50 g smör
Fyllning:
150 g kallrökt lax
200 g skalade räkor
2 ägg
2 avocado
1 rödlök
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 tsk pressad citron
salt
peppar
Dekoration:
räkor
citronskivor
dill
Gör så här:
Smällt smöret. Finfördela kavringen i en matberedare och tillsätt smöret.
Tryck ut i en pajform och ställ kallt. Hårdkoka äggen och skala räkorna.
Skär lax, räkor, ägg och avocado i bitar. Skala och finhacka rödlöken.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och lägg i den i pajskalet.
Dekorera med räkor, citronskivor och dill.
Låt gärna pajen stå en stund i kylen innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar