måndag 1 april 2013

Sparris och baconpaj

En paj är gott som ensamrätt med en god sallad till eller till en buffé. 
Jag serverade denna paj till vår påskbuffé.

Ingredienser:
Deg :
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt

Fyllning:
1 pkt bacon (140 g)
200 g sparris + sparris till garnering.
150 g riven ost
3 ägg
2 ½ dl matlagninggrädde
1 krm grovmalen svartpeppar
lite salt

Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand. 
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter. 
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skär baconen i bitar och stek dem.
Skär av den hårda nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar. 
Dela knoppen på längden. Fördela bacon och sparrisen i pajskalen.  Lägg över den rivna osten. 
Blanda ägg och grädde. Tillsätt salt och peppar. 
Häll över pajen och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Garnera med kokt sparris.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut