Jag serverade denna paj till vår påskbuffé.
Ingredienser:
Deg :
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
Fyllning:
1 pkt bacon (140 g)
200 g sparris + sparris till garnering.
150 g riven ost
3 ägg
2 ½ dl matlagninggrädde
1 krm grovmalen svartpeppar
lite salt
Gör så här:
Kör ingredienserna till pajdegen i en matberedare eller blanda ihop degen förhand.
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Skär baconen i bitar och stek dem.
Skär av den hårda nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar.
Dela knoppen på längden. Fördela bacon och sparrisen i pajskalen. Lägg över den rivna osten.
Blanda ägg och grädde. Tillsätt salt och peppar.
Häll över pajen och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Garnera med kokt sparris.
Skär baconen i bitar och stek dem.
Skär av den hårda nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar.
Dela knoppen på längden. Fördela bacon och sparrisen i pajskalen. Lägg över den rivna osten.
Blanda ägg och grädde. Tillsätt salt och peppar.
Häll över pajen och grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Garnera med kokt sparris.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar