måndag 15 april 2013

Coleslaw

Coleslow är en krämig vitkålssallad. Många tillsätter även riven morot i sin coleslow, men eftersom jag är allergisk mot råa morötter så hoppar jag över det. 
Salladen är god till grillade rätter eller till polled pork som jag serverade den till.

Ingredienser:
10 dl finstrimlad vitkål
1 rödlök
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk sötstark senap
½ tsk persillade
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar


Gör så här:
Strimla vitkålen med en osthyvel, eller använd en matberedare med den tunnaste skärskivan.
Skala, dela och skiva rödlöken tunt.
Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med salt, peppar och persillade.
Blanda i vitkål och lök. Låt gärna salladen stå en stund i kylen innan servering.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut