fredag 17 maj 2013

Grillade kycklingspett med texmex-smak

Solen skiner, det är fredag och vi har grillat. Kan det bli mycket bättre än så? 
Vi grillade kycklingspett med texmex-smak. Till spetten hade vi potatis i ugn med bla tomater och fetaost i, en sallad och aioli. 
Receptet på aioli hittar du här och potatisen här.
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé

Marinad:
½ dl soya
1 msk torkad oregano
1 tsk chilipulver
1½ tsk spiskummin
1 dl chilisås av ketchuptyp
½ dl olja
½ tsk salt

Gör så här:
Om du använder grillspett av trä, så lägg dem i blöt. Skär kycklingfilén i 2 cm stora bitar. 
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ner kycklingen och marinera i minst 1 timme. 
Trä kycklingen på spetten och grilla dem på grillen.











Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut