onsdag 25 september 2013

Äppelpaj med vaniljsås

En god äppelpaj med vaniljsås med ett krispigt täcke av smulpaj. Så enkelt att göra och så gott.  Det finns så många varianter av äppelpaj. Här kommer ett.

Ingredienser:
äpplen så att de fyller formen
150 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
½ dl grädde

Gör så här:
Smält smöret. Blanda ihop socker, vetemjöl, havregryn, bakpulver, sirap och grädde.
Häll i det smälta smöret och rör ihop till en smet.
Skala och skär äpplena i skivor. Lägg dem i en pajform och strö över kanel.
Klicka ut smeten över äpplena och grädda längst ner i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut