lördag 14 september 2013

Nutella Cheesecake

Jag lovade att bjuda mina jobbarkompisar på fika och jag bakade en nutella cheescake.
En kaka som riktigt smälter i munnen.
Cheesecaken serverades med grädde till.

Ingredienser:
Botten:
250 g digestive kex
75 g smör
1 msk nutella
Fyllning:
400 g nutella (minus 1 msk)
500 g färskost 
1 dl florsocker 


Gör så här:
Bryt digestive kexen i bitar och lägg i en matberedare eller krossa dem för hand.

Tillsätt smör och 1 matsked av nutellan och kör tills det börjar att klumpa sig.
Tryck ut i en rund form med löstagbar botten (ca 23 cm). Ställ i kylen medans du gör fyllningen.

Vispa färskost och florsocker till en jämn smet och tillsätt sedan resten av nutellan och rör i hop till en smet.
Ta ut formen från kylskåpet och häll över fyllningen.
Ställ tillbaka i kylen och låt stå över natten.
Servera med vispad grädde.









6 kommentarer :

  1. Viktoria Ostrenius30 oktober 2014 kl. 14:49

    Det här ser jättegott ut! Jag skall göra den till helgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag hoppas att den kommer att smaka. / Mvh Linda

      Radera
  2. Ska smöret smältas?
    Såg väldigt smarrig ut...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Smöret ska inte smältas. / Mvh Linda

      Radera
  3. Kan jag tillaga nutella cheesecaken 2 dagar före servering elle blir den fördärvad?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Det bör inte vara några problem att göra cheesecaken 2 dagar innan servering. / Mvh Linda

      Radera

Skriv ut