En kaka som riktigt smälter i munnen.
Cheesecaken serverades med grädde till.
Ingredienser:
Botten:
250 g digestive kex
75 g smör
250 g digestive kex
75 g smör
1 msk nutella
Fyllning:
400 g nutella (minus 1 msk)
500 g färskost
1 dl florsocker
Gör så här:
Bryt digestive kexen i bitar och lägg i en matberedare eller krossa dem för hand.
Tillsätt smör och 1 matsked av nutellan och kör tills det börjar att klumpa sig.
Tryck ut i en rund form med löstagbar botten (ca 23 cm). Ställ i kylen medans du gör fyllningen.
Vispa färskost och florsocker till en jämn smet och tillsätt sedan resten av nutellan och rör i hop till en smet.
400 g nutella (minus 1 msk)
500 g färskost
1 dl florsocker
Gör så här:
Bryt digestive kexen i bitar och lägg i en matberedare eller krossa dem för hand.
Tillsätt smör och 1 matsked av nutellan och kör tills det börjar att klumpa sig.
Tryck ut i en rund form med löstagbar botten (ca 23 cm). Ställ i kylen medans du gör fyllningen.
Vispa färskost och florsocker till en jämn smet och tillsätt sedan resten av nutellan och rör i hop till en smet.
Ta ut formen från kylskåpet och häll över fyllningen.
Ställ tillbaka i kylen och låt stå över natten.
Ställ tillbaka i kylen och låt stå över natten.
Det här ser jättegott ut! Jag skall göra den till helgen.
SvaraRaderaTack! Jag hoppas att den kommer att smaka. / Mvh Linda
RaderaSka smöret smältas?
SvaraRaderaSåg väldigt smarrig ut...
Tack! Smöret ska inte smältas. / Mvh Linda
RaderaKan jag tillaga nutella cheesecaken 2 dagar före servering elle blir den fördärvad?
SvaraRaderaHej!
RaderaDet bör inte vara några problem att göra cheesecaken 2 dagar innan servering. / Mvh Linda