tisdag 10 september 2013

Parmarullar med kronärtskocksröra.

Vi hade kräftskiva i lördags och en av rätterna som serverades var parmarullar med kronärtskocksröra och mozzarellaost. Du kan förbereda dem flera dagar innan de ska ätas.

Ingredienser:
150 g parmaskinka i skivor
 2 pkt mozzarella (á 125 g)
några basilkablad

Kronärtskocksröra:
I burk kronärtskockshjärtan 
1 vitlöksklyfta
2 ½ msk basilikaolja
6 st soltorkade tomater
2 tsk pressad citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:
Basilkablad

Gör så här:
Kör ingredienserna till kronärtskocksröran i en mixer eller matberedare.
Klipp bort fettkanten och lägg skinkan på en bit plastfolie.
Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg den över hälften av parmaskinkan.
Fördela kronärtskocksröran över osten.
Skär basilikan i strimlor och strö över den. Rulla ihop som en rulltårta och lägg i frysen.
Skär upp rullen i skivor när den är halvtinad och garnera med basilikablad.




.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut