Min mormor brukade alltid lägga in pumpor. Tyvärr så har jag inte hennes recept, men det här receptet ger ett minst lika bra resultat. Jag har inte skrivit hur mycket pumpa jag la in.
Det variera så mycket från olika matpumpor beroende hur mycket kärnor det är i dem, och hur mycket ren pumpa det blir av dem. Lagen räcker till ca 5 st 600 g burkar.
Ingredienser:
matpumpor
Lag:
7½ dl vatten
2½ dl ättika (24%)
1 1/4 kg socker
3-4 muskotblommor
3 bitar färsk ingefära
½ - 1 tsk hel vitpeppar
1 hel kanel
10 kryddnejlikor
5 lagerblad
Gör så här:
Skala och kärna ur pumporna. Skär pumpan bitar. Lägg bitarna i en gryta och täck med vatten. Häll i lite salt. Låt koka upp och sjud sedan tills bitarna börja mjukna.
Häll av vattnet från pumpan och lägg dem i varma, väl rengjorda burkar
Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp.Häll på lagen så att pumpan täcks.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar