tisdag 12 november 2013

Wokad biff med lök och champinjoner

Jag kan i bland tycka att det är svårt att få nötkött riktigt mört när man woka det.
Denna gången valde jag att förkoka köttet innan jag wokade och det blev ett riktigt bra resultat.
På det här sättet så tog det lite längre tid att förbereda köttet, men köttet blev precis som jag ville ha det.

Ingredienser:
400 g lövbiff
1 msk maizena
2 msk ljus soya
1 msk sherry
1 tsk socker
1 gul lök
10 cm purjolök
100 g färska champinjoner
1 dl hönsbuljong (buljongtärning+vatten)
1 ½ msk oystersås

Gör så här:
Strimla lövbiffen och lägg den i en gryta. Häll på vatten och salta. Koka köttet tills det är mört.
Blanda i hop soya, sherry, maizena och socker och lägg i köttet och marinera minst i 30 minuter.
Skär lök, purjolök och champinjoner i skivor. Hetta upp en panna och fräs lök och champinjoner hastigt i olja på stark värme.Tillsätt köttet och marinaden och rör runt.
Häll över buljong och oystersås.
Servera genast med ris eller nudlar.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut