Fredag kväll och jag håller på att förbereder för kalas imon.
Vi ska fira min dotter som har fyllt 16 år.
Snart är det dax att bänka sig framför tv´n och Sverige- Portugal, men först ska jag lägga ut receptet på kycklingpajen som vi åt ikväll. Blir det fotboll för dig oxå ikväll?
Ingredienser:
Pajskal:
100 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ msk kallt vatten
Stuvning:
1 gul lök
100 g färska champinjoner
2 dl cremefraiche
2 msk tomatpuré
2 tsk senap
2 krm sambal oelek
½ tsk italiensk salladskrydda
1 tsk salt
Fyllning:
½ grillad kyckling
1 röd paprika
purjolök ca 10 cm
Gör så här:
Pajskal:
Rör ihop ingredienserna till degen och lägg degen i plast och låt ligga i kylen i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 15 minuter på 200 grader.
Stuvningen:
Skala och hacka löken och skör champinjonerna i bitar. Bryn löken och champinjonerna i smör. Tillsätt cremefraiche, tomatpuré, senap, sambal oelek och kryddor.
Fyllning:
Bena ut den grillade kycklingen och skär den i bitar. Skär paprikan i bitar och strimla purjolöken.
Blanda i allt i stuvningen. Spara lite paprika och purjolök till garnering.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar