fredag 15 november 2013

Kycklingpaj

Fredag kväll och jag håller på att förbereder för kalas imon.
Vi ska fira min dotter som har fyllt 16 år. 
Snart är det dax att bänka sig framför tv´n och Sverige- Portugal, men först ska jag lägga ut receptet på kycklingpajen som vi åt ikväll. Blir det fotboll för dig oxå ikväll?

Ingredienser:
Pajskal:
100 g smör
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ msk kallt vatten

Stuvning:
1 gul lök
100 g färska champinjoner
2 dl cremefraiche
2 msk tomatpuré
2 tsk senap
2 krm sambal oelek
½ tsk italiensk salladskrydda
1 tsk salt

Fyllning:
½ grillad kyckling
1 röd paprika
purjolök ca 10 cm

Gör så här:
Pajskal:
Rör ihop ingredienserna till degen och lägg degen i plast och låt ligga i kylen i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och förgrädda i ca 15 minuter på 200 grader.

Stuvningen:
Skala och hacka löken och skör champinjonerna i bitar. Bryn löken och champinjonerna i smör. Tillsätt cremefraiche, tomatpuré, senap, sambal oelek och kryddor.

Fyllning:
Bena ut den grillade kycklingen och skär den i bitar. Skär paprikan i bitar och strimla purjolöken.
Blanda i allt i stuvningen. Spara lite paprika och purjolök till garnering.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.





Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut