Men först tänkte jag lägga ut recept på en smörgåstårta som jag gjorde igår.
Jag har länge tänkt göra en smörgåstårta med Italienska smaker och nu blev det äntligen av. Den fick klart godkänt här hemma.
Ingredienser:
24 skivor jättefranska ( 2x4x3 bredd x längd x höjd)
Fyllning 1:
1 burk kronärtskockshjärtan (240 g avrunnen vikt).
1 vitlöksklyfta
2 ½ msk basilikaolja
6 st soltorkade tomater
2 tsk pressad citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Fyllning 2:
1 stor kycklingfilé
½ finhackad rödlök
6 soltorkade tomater
8 basilikablad
100 g philadelphiaost
2 dl cremefraiche
salt
peppar
Garnering:
100 g philadelhiaost
1 dl creme fraiche
salt
ruccolasallad
120 g parmaskinka
1 stor kycklingfilé
20 svarta oliver
basilkablad
10 cocktail tomater.
Gör så här:
Skär bort kanterna på brödet. Grilla kycklingfileérna i ugnen på 200 g och krydda med salt, peppar och grillkrydda.
Fyllning 1:
Kör ingredienserna till kronärtskocksröran i en mixer eller matberedare. Bre på det första lagret av bröd.
Fyllning 2:
Gör så här:
Skär bort kanterna på brödet. Grilla kycklingfileérna i ugnen på 200 g och krydda med salt, peppar och grillkrydda.
Fyllning 1:
Kör ingredienserna till kronärtskocksröran i en mixer eller matberedare. Bre på det första lagret av bröd.
Fyllning 2:
Finhacka rödlöken, basilikan och de soltorkade tomaterna. Skär den grillade kycklingfilén i bitar. Blanda ihop med creme fraichen och osten. Smaka av med salt och peppar.
Bre över det andra lagret.
Garnering:
Rör ihop osten och creme fraichen och smaka av med salt. Bre runt om hela tårtan.
Tryck ruccola sallad runt om tårtan. Lägg på ett lager med parmaskinkan. Skär kycklingfilén i skivor. Lägg på kycklingen, tomaterna, oliverna, resterande av parmaskinkan, ruccolan och basilikan.
Åh vilken härlig variant på smörgåstårta :-)
SvaraRaderaTack så mycket!!
Radera