Det är lyxigt med nybakade frallor till frukost.
Det underbara vädret som gör att man kan sitta ute och äta frukost gör det ju inte precis sämre.
Ingredienser:
Till 20 frallor behöver du:
2 äpplen
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
10-11 dl vetemjöl
lite gramhamsmjöl till att doppa bullarna i innan gräddning.
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och blanda i 5 dl mjölk.
Riv äpplena och blanda i det i mjölkblandningen. Smula jästen i en bunke eller matberedare och häll i lite av mjölkblandningen. Häll på resten och rör ner socker och salt.
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk socker
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
10-11 dl vetemjöl
lite gramhamsmjöl till att doppa bullarna i innan gräddning.
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och blanda i 5 dl mjölk.
Riv äpplena och blanda i det i mjölkblandningen. Smula jästen i en bunke eller matberedare och häll i lite av mjölkblandningen. Häll på resten och rör ner socker och salt.
Blanda i grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Spara 1-2 dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i cirka 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 2 delar och varje del i 10 delar.
Forma bullar och doppa dem sedan i grahamsmjöl och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. 10 bullar på varje plåt. Jäs bullarna i 20-30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 11-12 minuter.
Låt bullarna svalna på galler med bakduk över.
Låt bullarna svalna på galler med bakduk över.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar