Tanken var att jag skulle gå ner till affären på lunchen och köpa falukorv som vi skulle ha till potatismoset ikväll. Istället köpte jag rödspätta, lime, ingefära, chili och räkor.
Resten av ingredienserna hade jag hemma och resultatet blev en kalasspätta med härliga smaker som toppades med färsk mango och räkor.
Till 4 portioner behöver du:
600-800 g rödspättafileér
1 lime skal och saft
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
½ finhackad röd chili
salt
citronpeppar
4 dl grädde
½ färsk mango
100 g räkor
Gör så här:
Krydda fisken med salt och peppar och rulla ihop dem till rullar och lägg dem i en ugnsform.
Riv lime,vitlök, ingefära och finhacka chilin. Blanda allt i en skål och pressa i limesaften. Fördela kryddorna på fisken och häll på grädden. Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills fisken är klar. Tiden kan variera pga av fiskens tjocklek. Skär mangon i bitar. Fördela mangon och räkorna över fisken när du har tagit ut den ur ugnen.
Servera fisken till potatismos eller pressad potatis.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar